Pokud používáte Adblock, prosím vypněte ho na mé stránce nebo dejte do Adblock pro mou stránku povolení. Děkuji za pochopení. Velice mě tím podpoříte.

If you're using Adblock, please turn off my website or enter into Adblock permission for my site. Thank you for understanding. Very me that you support.

středa 16. července 2014

DEMOpohledy na sebe

Pokládám si otázku: "Takže pokud někdo něco dostane dřív, než první nebo prostě jen něco dostane, tak je to automaticky trapák, člověk, který si to nezaslouží a dostat by to měl tedy hlavně ten první? Má se za "dary/nedary" omlouvat, má se obhajovat, vysvětlovat? Dokonce by je měl  tajit, tutlat, schovat pod pokličku a vůbec nikdy o nic nemluvit?"

Musím se ptát od chvíle, co jedna společnost rozhodla, že vydá jisté demo. Demo se postupně dostává, během celého léta, k uživatelům.
Chci uvést právě tento případ jako příklad, který se týká všech věcí, které kdy kdo dostane a jak to druzí mohou a nemusí vnímat.

Můžeme mluvit i o výhrách jako je třeba zájezd, kredit do mobilu, mobil, tablet, TV, vstupenky.
Ale zůstanu u toho Dema.
Nikdo neovlivní to, kdy ho který uživatel dostane. Nedá se to ani přeposlat. Musíte mít účet na Originu. To je základ.
Kdyby jste demo chtěli darovat, tak si o tom můžete nechat zdát. Museli by jste darovat váš účet.

Co je vlastně demo asi spousta z vás ví. Je to ukázka hry, programů. Ukázka poskytnuta výrobcem zdarma.
Buď společnost dá Demo rovnou do koloběhu nebo pro své uživatele, přes svůj sdílecí program.

Pokud tak učiní,může se ještě rozhout, jestli Demo poskytnou všem naráz nebo je začnou odesílat na účty postupně.
Většinou dají dopředu vědět, jak to bude probíhat a jak jisté demo získat. V tomto případě šlo jen o to čekat.
Stačilo si přečíst pár článků a přímo informace od firmy.

Ale i takové opatření nezabrání závisti, zášti a nepřejícnosti či některým spekulacím, jak je možné, že ten to získal dřív, než zrovna "já/vy"?
Přijde mi to naprosto směšné, co kolem toho všechno vzniklo.

Podobný případ byl, když společnost vydala zadarmo, jistý doplněk pro jednu hru. Kolekci. rozhodli se dát kolekci Zdarma uživatelům, za nějaké jejich výročí.
Jedinou podmínkou bylo, kliknout na odkaz a mít opět účet na Originu. Pak už jen 48 hodin čekat.
Někomu to přišlo za pár hodin, jinému až skutečně za dva dny.
Všichni věděli, že se dostane na každého, kdo klikne, a přesto vzniklo handrkování, že ten to má a já/vy ještě ně.
Začne se spekulovat o protekcích, o tom jak si to druzí přeposílají. Stejný případ, co s demem. Ač to vlastně technicky není možné, tak i některé takové blbosti napadnou.
Zase by muselo dojít k darování účtu nebo jeho půjčení.
Tudíž, pokud by si chtěli uživatelé zahrát, vyzkoušet, museli by být přihlášeni na účtu druhého, který tu kolekci má a demo. A to vždy, jen by si chtěli umožnit výlet do virtualitu, která jim ještě nebyla zaslána.

Pokud je zaveden systém posílání na účty, nejde mi do hlavy, jak by korporace měla kontrolovat lidi z komunity, kdo jak je aktivní během cca půl roku.
Je to neuvěřitelné masa. A kotrola každého zvlášť, aby  to někomu přišlo spravedlivé?
To asi těžko.
Najdou si svůj systém. Jedním z toho je abeceda. Mohou to posílat podle abecedy a nebo jen čistě jen náhodně.
Abecedu můžou vzít dle nicků nebo emailů. Ale jednotlivce? Nad každým se pozastavit a pátrat, jak ten člověk využívá jejich služby, když stejně hodlají produkt poskytnout všem? Zbytek obstarává systém, který rozesílá, co má na základě probramu a co programu určí.

Ve chvíli, kdy někomu taková věc přijde, začnou se sdílet. Dojmy, zážitky, screeny. Takže někdo sdílí dřív a jiní čekají na doručení.
V podstatě je to chyba společnosti, která tak rozhodla, ale myslíte si, že někoho, kdo na to čeká,, tohle napadne a řeknou si, jak to společnost špatně vymyslela?
Určitě ne - označí vás za trapáka, že jste to dostali dříve, než oni.
Hraje samozřejmě roli i to, jestli někdo přeje nebo je naštvaný, mrzutý či má pocit, že je něco víc, než vy a tak si myslí, že má právo to i dříve dostat. 

Nejde o právo, jde o to, jak to společnost pojala a jak se rozhodla posílat.
Nedojde jim, že o tom nerozhodujete Vy, ale společnost.
Na co přemýšlet, když je lepší hned ukázat prstem?
Jde v tu chvíli o sebelítost, vztek a ovšem i přijdou řeči, že se s tím vytahujete.


Teď se na to podíváme jinak.

Bude tomu tak i v případě, že oni dostanou věc dřív nebo nastejno?
Odřeknou si nějaké sdílení? Co myslíte? Řeknou si, že se s tím chlubí? Pomyslejí na ty, kteří to ještě nemají? Nazvou se trapáky? Odmítnou přijmout s tím, že si to nezaslouží?
Můžu se pousmát? :)))
O Vás tohle vše s ledovým klidem řeknou! Jak je to možné? :D

Jistě - může Vás zamrzet, že někteří už něco mají a Vy ne. A musíte si ještě počkat. Na co, ale hned tolik silných slov vůči někomu, koho ani neznáte a za co vlastně ani nemůže.

Z komára se udělá velbloud obří velikosti.
Buď přeju nebo závidím a nedokážu si odpustit den navíc bez něčeho.
Nebo se mám hold za něco víc, než druhej.


Zbytečné tahanice, obviňování, nadávání kvůli naprosté kravině z pocitů méněcennosti a pocitů, že by reagovali jinak, lépe a hlavně ohleduplněji. Nesmysl!
Nemohou se dočkat, až sami nasdílejí ten první obrázek z přípravovaného nebo darovaného!

To nejsou soudy, to jsou léty ověřená fakta :).

Děkuji tudíž těm, kdo pomyslel přesně na slova Trapka, kráva, svině, když jsem i já sdílela na G+ obrázek z předpřipravovaného.
Vzhledem k tomu, že již sleduji jen pár uživatelů, nesleduje nikdo mě. Vše je jen oplátkou. Něco za něco. Dáte, dostanete plusko. Nedáte, utřete.
Nesouhlasím s tím a tak jsem se rozhodla se dál na takovám systému nepodítet. Mělo by to být o tom, že sledujete koho sledovat skutečně chcete a ne proto, že vám znaménko krásy, na Vašem profilu, oplatí.
To není o aktivním čtenáři, návštěvníkovi, ale jen o tom, jak si podepsat nepsanou dohodu o výměně palců,  plusek, jedniček.
Mnozí z nich ani neví, jakou věc vlastně sdílíte a co jste udělali. Pak tento přehled začnete ztrácet i Vy. Spíše zájem.
Hlavně se ví, na co kliknout, aby se pláclo zpětně po rameni.
Neříkám, že tak to mají všichni, ale z 90% ano. :)
Takže své G+ beru spíše jako soukromé, než  jako věc na sdílení, pro někoho chlubení! Tak jako to mají i někteří další.
Při přidání příspěvku, nemyslím na to, koho a jak to "osloví" nebo "oslní", možná naštve, nebo se jen chytne za hlavu a zvolá "Pane Bože!", ale na to, že je to vlastně takový můj archiv, co, kdy, kdy, jak... Dle výše uvedeného, v to nemohu ani doufat přeci  :)).
K neuvěření, že?
Čím to bude, že si někteří řeknou, že je tomu jinak?

Celou dobu je odpověď v tomto příspěvku.

1 komentář:

  1. Moc hezky jsi to Peťko napsala :) Já nikomu nezávidím , ale myslím ,že na připravované demo by měli mít nárok všichni hráči , kteří si poctivě kopili hry za nemalý peníz ! Mnoho lidí to nazlobilo a možná , že o to šlo.Někteří si tím víc budou chtít koupit hru,aby i oni mohli něco ukázat. Taky jsem si demo chtěla vyzkoušet i když zatím nebudu kupovat Sims 4 . Jo,nebyla jsem VIP , tak nemám :( Přeji Ti Peťko hezký den a celé léto ♥

    OdpovědětVymazat